marți, 21 iulie 2009

Biscuiti Fibrio cu papaya, mandarine si fulgi de ovaz




In ultimul timp clientii m-au tot rugat sa le fac pe langa saratele, saleuri, focaccia (toate Fibrio, evident) si ceva dulce in afara de prajituri si inghetata (din faina Fibrio). Aveam fobie fata de cuvantul biscuiti pentru simplu motiv ca nu gaseam pe piata nici un sortiment care sa-mi placa din punct de vedere al ingredientelor folosite (chiar daca sunt ecologici).





Acum vreo 3 saptamani am inceput sa fac probe folosind ingredientele mele favorite: fulgi de ovaz, faina Fibrio, ulei de masline, fructe (mandarine, papaya, cocos, stafide) fructoza si stevia. Am facut probe pana au iesit deliciosi. Sper ca in curand sa fac numai cu stevia (pentru copii in special).







Stevia Rebaudiana este o planta dulce, mult mai dulce decat zaharul si are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a infrana pofta de dulciuri si a tempera senzatia acuta de foame, fiind eficienta pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie. Stevia Rebaudiana este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice si nu contine calorii.