miercuri, 4 martie 2009

Trei, Doamne, si toti (toate) trei



Am vrut sa scriu aseara, dar n-am reusit. Eram franta. Dupa intalnirea, ca-ntre fete cu Orlando, Escu si Popescu in care au vrut sa demontreze ca a fi femeie si a gati este floare la ureche, am pierdut jumatate din zi incercand sa-mi recuperez bucataria. :-). Deci, despre asta, numai de bine.






Episodul 1. Mancam sanatos!

Inaintea experimentului cu gatitul, pe care”le-as” fi convins sa nu-l faca daca stiam ca se vor dovedi asa catastrofe si un pericol public (ca sa nu zic personal) ce atenteaza la sanatatea (si de ce nu linistea) oamenilor, au hotarat sa manance sanatos.

Popescu, in asteptarea transformari in Popeasca, a mancat o portie de paste de casa Fibrio cu fructe de mare si salata verde cu castraveti (asta dupa ce la micul dejun a servit o felie mare de cas), Orlando a ramas uimit cat de gustoasa este o pizza cu blat Fibrio iar Escu a mancat o supa de rosii cu mozzarella si busuioc si a urmat exemplu lui Orlando mancand o pizza Fibrio reteta casei.



Uimirea lui Orlando si tristetea lui Popescu ca nu i-am dat voie sa manance pizza.















I-a suflat in supa si l-a incurajat sa manance sanatos Silvia, fotografa grupului care in prima faza nu a indraznit sa ceara nimic de mancare, vaitandu-se non stop despre cat de greu este sa-ti pastrezi silueta in ziua de azi, cand toate alimentele sunt pline de E-uri si mai toate fetele blonde. :-)







Episodul 2. Pizza Fibrio merita gatita.



Satui si cu mintea linistita s-au gandit ca n-ar strica sa gateasca o pizza pt colegii lor de la radio, pizza Radio 21. Vorba Popeascai: ”Ce poate fi si asa de greu in a gati o pizza? Intinzi coca, arunci alimentele si pizza e gata!”. Cu asta au fost de accord si “bunele lui prietene de sueta” care s-au pozat increzatoare inainte de a intra in bucatarie.

Si-au impartit treburile si au trecut la treaba:











Au intins palina (coca de pizza) si Esca si Popeasca, supervizate de fitzoasa Orlanda care nu vroia sa-si murdareasca manusitele si manichiura. Cum in final, nici un blat nu era rotund si fara gauri, cele doua au hotarat sa le suprapuna ca sa fie sigure de reusita.










Esca si-a demonstrat maiestria de artista in bucatarie "pictand" cu sos de rosii un 21 care sa salveze cat de cat onoarea acestei pizze ce se vrea un succes.











Dupa ce si-a luat o geanta (din lac) in cap de la Esca pt ca fuge de responsabilitati, Orlanda a luat facaletul pe care ar fi preferat sa-l intinda pe Popeasca care facea pe sefa si dadea directive la toata lumea si a presat mozzarella (lucru pe care nu-l face nici cel mai prost pizzar din lumea asta) ca sa fie sigura ca nu "cade" de pe blatul (dublu) al colegelor sale.







Disperata si suparata ca si-a murdarit manusitele atat de finutze, Orlanda, s-a considerat oropsita de suratele ei cand a fost indrumata catre o chiuveta pt a spala facaletul pe care-l folosise fara sens.








Orlanda, dupa ce a ascuns facaletul dupa cuptor, si-a dovedit eficienta gustand (mancand, ca sa fim corecti pana la capat) din ingredientele faimoasei retete de pizza.










Cam asa arata extraorinara pizza 21 inainte de a fi introdusa in cuptor, cu reteta secreta a ceor 3 doamne ce sustin ca a face pizza este la fel de usor ca si atunci cand mergi pe stadion la un meci de fotbal si spargi seminte.












Cand produsul a fost gata cele mai pasionate bucatarese au inceput sa se certe pe postul de sefa bucatareasa si pe meritul retetei inedite.











Dupa ce au fost la un pas de paruiala, Popeasca s-a autointitulat "sefa" bucatareasa (asta pt ca poseta ei a fost mai mare si mai grea) si a hotarat ca ea are meritul de a introduce si scoate produsul din cuptor si de a primi aplauze la scena deschisa de la consoartele sale si de ce nu, ale noastre.







In ciuda faptului ca bucataria se scalda intro mare de fum de ziceai ca a luat foc restaurantul, "sefa bucatareasa", sustinea cu tarie si convingere ca timpul de coacere nu a expirat si ca nimeni nu are voie sa se apropie de usa cuptorului.










Mirata de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, Popeasca a hotarat sa renunte la postul de sefie si la rolul principal pe care i-l oferea momentul de scoatere a produsului finit. Acum ma intreb daca nu cumva stia de "succesul" retetei, la a carei preparare s-a impus (mai mult cu forta ce-i drept) sefa bucatareasa.
















Cand cineva a strigat "Sa sune cineva la 112 si sa cheme pompierii", Esca a luat fraiele problemei si dupa utilizarea unui instinctor, au reusit sa deschida usa cuptorului si sa scoata pizza "inca nefacuta" dupa spusele Popeascai.











Cand camerele de tv si-au facut aparitia, Popeasca s-a scuzat pt dezastru, subliniind in continuare ca a face o pizza este floare la ureche, dar ca au avut un impediment si anume: cuptorul nu s-a ridicat la nivelul lor profesional si ca nu a inteles ca trebuia sa respecte termenul de coacere pe care ele l-au hotarat.





"Faptul ca este putin crocanta, nu inseamna ca nu este buna" a incercat Popeasca sustinuta de Orlanda sa-i convinga pe cei prezenti in timp ce gusta dintro bucata de pizza crocanta (a ce citi arsa spre arsa scrum). " E gustoasa!" a concluzionat incercand sa convinga cu o fata expresiva.







In urma analizei experimentului facut, echipa bucatareselor a cazut de acord ca vinovata principala este Orlanda, pt ca a avut ideea de a sugera un preparat asa de simplu si rapid in defavoarea unei omlete (propusa de Popeasca) sau unor cartofi prajiti (propusi de Esca).






Episodul 3. Sfarsit si maine... de la capat!

Epuizate de atata gatit, cele 3 fete au plecat spre casele lor sa se odihneasca, dar nu inainte de a-i stabili Popeascai meniul de seara (un muschi de vita la gratar cu salata de varza).




Despre mine, ce sa va spun, ca uneori imi pare rau ca sunt blonda si cred ca tot ce spun barbatii deghizati in rol de femeie este adevarat. Inainte de a ne lua la pupaci la plecare (ca de, asa fac fetele) am vrut sa fiu pt cateva minute bruneta si sa-mi vina mintea la cap.









Cat despre "prietenele mele", stati pe faza ca nu au disparut din peisaj. In seara asta in cadreul locatiei Fibrio, doua prietene f bune (Karmen si Mary) vor prezenta o colectie inedita de pijamale (http://www.kamapijama.ro/) in care Esca, Popeasca si Stancuta vor experimenta rolul de manechine. Ma gandesc ca experimentul asta nu are cum sa-mi mai dea emotii din moment ce nu au treaba cu focul iar tocurile sunt inlocuite cu papuci de casa. Imagini de la prezentarea de la ora 19 veti vedea maine.



PS. Daca sunteti tristi si doriti sa va binedispuneti accesati urmatorul link pt a urmari pe viu experimentul si nu numai http://www.radio21.ro/popeasca/archives/277-popeasca-ziua-2-ep-5-8.html .