duminică, 3 mai 2009

Club Fibrio: Clubul fetelor care traiesc sanatos!

N-am avut niciodata ca scop in viata sa-mi indrum prietenii sa manance sanatos, dar mi-am dorit enorm sa am un restaurant care sa aiba mancare sanatoasa , clientii sa revina cu placere si sa ajunga sa se cunoasca intre ei. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca visul meu a prins viata si ma numar printre oamenii care au sansa sa faca ceea ce le place. Munca mea este o placere si tocmai de aceea nu obosesc niciodata chiar daca muncesc de luni pana luni (restaurantul este deschis si in weekend)si mereu imi gasesc resurse pentru a merge mai departe. Din clipa in care am luat-o pe drumul asta Dumnezeu mi-a adus in cale o multime de oameni minunati care m-au sustinut si m-au incurajat sa pun in aplicare toate ideile care imi trec prin cap.
Restaurantul Fibrio a devenit (aproape zilnic)locul de intalnire al prietenelor mele care mai in gluma mai in serios au inceput sa spuna ca se simt ca in filmul „Friends”. Asta pentru ca indiferent de starea pe care o au, buna sau rea, vin la Fibrio unde se intalnesc cu o parte din gasca. Reusim destul de rar sa ne intalnim toate, asta pentru ca este destul de dificil ca 15 persoane sa aiba timp liber in acelasi timp. Dar este frumos ca toate incearca sa manance sanatos (spun incearca pt ca din cand in cand mai dau cu bata in balta si mananca prostii) si chiar sa faca sport (si aici iar nu pot sa le includ pe toate pt ca unele se lasa mai greu convinse). Mi-am facut de-a lungul timpului un stil de viata sanatos cu care ma simt bine. Citesc permanent materiale care ma fac sa inteleg si sa invat cat mai multe despre nutritie si ma bucur sa impartasesc celor din jur (celor interesati evident) ceea ce stiu.


De unde si pana unde ... CLUB


Intr-o zi mi-a venit ideea sa fac un club, exclusivist, in care sa intre persoane interesate de un stil de viata sanatos. Ce inseamna asta? Cei care vor sa intre in club o fac pentru ca vor sa manance sanatos, sa faca sport, sa participe la intalnirile in care se discuta despre alimentatie, sport, intretinere, sanatate in general. E placut sa ai un loc in care sa gasesti raspuns la intrebari, sa ai prieteni cu care sa mergi la antrenamente, sa ai un loc in care sa mananci sanatos, sa fii consiliat pt o dieta (daca este cazul), sa fii sfatuit despre machiaj, masaj, intretinerea tenului si a parului.


Ce inseamna sa fi membru


Fiecare participa lunar cu o taxa (modica zic eu) si beneficiaza de o gramada de avantaje: card de discount in restaurant (in momentul de fata nu exista carduri pt clienti deoarece, in momentul lansarii, am optat pt preturi mici - raportate la costul materiilor naturale si ecologice folosite), abonament cu reducere la orele de sport (grupa cu care se lucreaza este alcatuita doar din membre ale clubului), gratuitate la orele de intalnire cu diversi specialisti si nu in ultimul rand degustare de diverse preparate sanatoase inainte de a fi introduse in meniul restaurantului (asa cum duminica trecuta am avut degustare de inghetata dietetica de casa – de piersici, prune, lamaie, capsuni, ghimbir, alune cu portocale).


Nu cantitate, ci calitate!


Scopul acestui club nu este de a-si mari numarul de membri ci de a veni in intampinarea celor care sunt cu adevarat interesati de asa ceva. M-am gandit destul de serios si la faptul ca multe prietene nu sunt demne (scuze!) sa intre in club, asta pentru ca un stil de viata sanatos nu este primordial in viata lor asa cum este motto-ul:”traiesc clipa” si important este ce imi place mie nu ce are nevoie organismul meu. Nu le condamn, nu am dreptul sa le judec, dar am dreptul sa le accept in club sau nu, chiar daca ele imi raman in continuare prietene. Nu poti sa ceri tuturor sa priveasca viata din acelasi unghi de vedere si nu poti forta oamenii sa traiasca dupa principiile noastre (ale celor interesate).
Nu va ganditi ca entuziasmul inceputului nu este posibil sa dispara pe parcurs la fetele care au raspuns din prima clipa, asa cum se intampla de multe ori in viata, dar iau si asta in calcul si mi se pare absolut normal ca atunci cand ceva nu te mai intereseaza sa te retragi. Asa cum mi se pare normal sa fi eliminata din club daca stilul tau de viata nu este sanatos. Nu suntem secta, cum spunea cineva in gluma, dar nu poti sa bei Cola pe post de apa plata, sa ai o alimentatie bazata pe preparate fast-food si sa consideri dansul din club sport de intretinere si sa vrei sa faci parte din clubul fetelor care vor sa traiasca sanatos.


Dupa Paste am dat startul


Din clipa in care am povestit prietenelor ce am de gand sa fac (legat de club) s-a declansat o nebunie. Toate ma intrebau daca le am in vedere pt a fi membre, daca incepem antrenamentele, cand avem prima intalnire despre alimentatie.
Saptamana trecuta am inceput si antrenamentele de tae-bo cu Stelica, cel mai tare antrenor de pe planeta (cum ii spun eu din tot sufletul). Il stiu de cativa ani si m-a convins (nu numai pe mine) ca este cel mai bun, nu numai prin rezultatele pe care le-am avut ci si prin stilul lui de a face antrenamente (nu te plictisesti niciodata pt ca nici un antrenament nu seamana cu altul si reuseste sa combina tae-bo cu atletism, pilates, exercitii pentru diverse parti ale corpului intrun stil atat de frumos ca nici nu-ti dai seama cum trece timpul). Antrenamentele le facem marti si joi pe stadionul Tineretului si intalnirile despre alimentatie o sa le stabilim saptamana asta.






Inainte de primul antrenament, de la stanga la dreapta: Loredana (2), Dodo, Alinutza, Husky, Adela, Madalina, Michelle, Malina (este o simpla coincidenta faptul ca echipamentul fetelor au cam aceleasi culori. probabil este la moda :-)).


PS. lipsesc Alina si Loredana 1 care au intarziat din motive intemeiate.




O joaca pt o viata sanatoasa







Stelica pregatind muzica pt tae-bo.














Mobilitatea ne-a dat batai de cap. Fetele stiu de ce. :-))



























Totul pare o joaca, dar e frumos pentru ca dincolo de interesul pentru o viata sanatoasa este foarta multa distractie si chiar daca nu o sa va vina sa credeti nu exista barfa, invidie, rautate. Fiecare isi vede de viata lui si cand ne vedem discutam despre orice prezinta interes pt cele prezente, ne sfatuim, ne ajutam intotdeauna la nevoie, meregem la film, la padure, la un restaurant cu alt profil dar care are mancare sanatoasa, ne sfatuim despre cumparaturi (si cand spun asta ma refer la alimente) si locurile de unde sa cumparam mancare cat mai sanatoasa.
Suntem la inceput si inceputul suna bine. Zilele urmatoare va voi povesti despre antrenamente, rezulatate (ma refer la cele care s-au inscris la concursul de slabit, dar si la celelalte care vor sa se mentina), intalniri, planuri de vacanta.





Epuizate dupa primul antrenament la un pahar de limonada cu fructe de padure.


PS. In formula completa (cu Alina si Loredana 1 absente la prima fotografie).

Saptamana asta (mai exact marti seara) voi povesti despre cele care sunt primele membre ale Clubului Fibrio. Pana atunci o sa vedem ce rezultate are Popescu dupa 2 luni de alimentatie sanatoasa la restaurantul Fibrio, dar si dupa 2 luni de foarte multa miscare.

Inainte de incheiere mi-as permite sa spun ca niciodata nu e prea tarziu sa te gandesti la tine si prin prisma a ceea ce mananci, bei sau cum iti petreci timpul. Imaginea in oglinda si in fata celorlalti nu tine doar de brandul bluzitei, pantofiorului sau a gentuzei de pe umar. Sa arati mereu bine tine mai mult de interior decat de ambalajul in care te prezinti, dar despre asta intro poveste viitoare.